Support

eliteSilkeborgs træningscenter er integreret i JYSKarena.

 

Benyt indgang B og gå via hal B til højre hvor du finder eliteSilkeborgs træningscenter. Her kan du bruge din brik.

Træningscentret er moderniseret og udstyret med de nyeste faciliteter til en alsidig fysisk træning. Brugere af træningscentret er udøvere på Talent Team og eliteAkademiet. Træningscentret anvendes til faste aktiviteter ila. ugen og er herudover åbent for individuel træning for udøvere som har ansøgt om og modtaget en brik. Herudover kan samarbejdsforeninger henvende sig for at høre om muligheden for anvendelse af træningscentret i ledige tider.

h

Hvornår kan du træne?

eliteSilkeborgs fysioterapi

Hvis du som atlet kommer ud for en skade, så har vi hos eliteSilkeborg et team af fysioterapeuter, der kan hjælpe dig med både diagnose, behandling og genoptræning. Det sker inde på vores klinik, som ligger i Jysk Arena i forlængelse af vores træningscenter.

Vi har mulighed for at hjælpe dig både med egenbetaling eller med sundhedsforsikring, som du kan benytte til behandlingerne i genoptræningsforløbet.

 

Fysioterapeuterne

På klinikken kan du møde enten Asger, Klaus eller Thomas, som vil forsøge at hjælpe dig godt tilbage til din sport hurtigst muligt og stærkest muligt.

I tilfælde af sportsskader hos toptalenterne er det Thomas Hjort, der har ansvaret for, at talenterne bliver korrekt undersøgt og behandlet, så de hurtigt er på benene igen. Igennem eliteSilkeborg kan fysioterapeuterne også sørge for kontakt og henvisning til behandling på Idrætsklinikken på Regionshospitalet i Silkeborg eller hos kiropraktor.

Thomas Hjort

Asger Skovgaard

Klaus Thomsen

Træffetider for eliteSilkeborgs fysioterapeut

eliteSilkeborg tilbyder udøvere fleksible træffetider og konsultationstider.

Thomas Hjort eller Asger Skovgaard kan træffes på kontoret ved træningscentret eller på fys@elitesilkeborg.dk.

Som Talent Team- eller Akademiudøver kan du booke en skadesvurdering hos eliteSilkeborg.

Der er sat 15 min af til skadesvurdering – og tiden er bindende.
Under skadesvurderingen besluttes den videre plan – og evt. opfølgninger bookes via. egen forsikring eller egenbetaling.

Ud over Talent Team- eller akademipakken tilbyder vi SupportPlus:

  1. Konsultation: 400 kr. (inklusiv evt. elastikker, tape, akupunktur, laser, shockwave eller hvad der vurderes behov for)
  2. Opfølgende normal konsultation: 200 kr.
  3. Opfølgende kort konsultation: 125 kr.

OBS: Ved forsikringssager dækker man selv udgifterne op til vores standardpriser og afregner med forsikringsselskabet, samt man skal selv søge evt. tilskud fra “Danmark” hjem.

Henvendelse til eliteSilkeborg for pris ved længerevarende forløb v. egenbetaling eller sundhedsforsikring.

h

Navn på PDF

Andre oplysninger her.

BASIS-træning

BASIS er en træningsform, der har til formål at tage unge talenter igennem et forløb, hvor de bliver arbejder med deres fysiske og mentale kompetencer. BASIS-træningen er fokuseret om kompetencer indenfor fem elementer.

Udover indholdet i BASIS-træningen underviser vi udøverne i den fysiske træning ud fra vores tre værdiord, som vi tror på kan bidrage til selvstændighed og personlig udvikling:

ANSVAR, INDSATS & FOKUS.

Læs mere om BASIS-konceptet i dokumentet nederst på siden.

BASIS Plus

Udover vores faste BASIS morgentræning, tilbyder vi også BASIS PLUS-hold om eftermiddage efter skoletid:

Mandag kl. 14.30-16 + 16.00-17.30
Torsdag kl. 16-17.30

Tilbuddet er til atleter i en af elitesilkeborgs samarbejdsklubber, og der er stort fokus på teknik og kvalitet, superviseret træning af veluddannede trænere.

Vores fysiske trænere er en blanding af idrætsuddannede folk og fysioterapeuter, der alle har deres daglige gang i talentudviklingsmiljøet

Pris:
500kr om året for deltagelse i en ugentlig træning for elever på TalentTeam eller akademi.
1000kr om året for udøvere der ikke er en del af TalentTeam eller akademiet.

h

Læs mere om BASIS-træning:

Sportspsykologisk support

Alle udøvere i eliteSilkeborg har mulighed for at få en gratis afklarende samtale med sportspsykologisk konsulent Lina Rask. Temaet for samtalen kan spænde over trivsel, udvikling og præstationsrelaterede emner – her finder vi sammen rammerne for, hvad der kunne være aktuelt for dig at arbejde med. 

På TalentTeam møder du sportspsykologi i idrætsundervisningen, og har du BASIS-træning, vil du også møde sportspsykologi i din morgentræning. 

På Akademiet afholder vi obligatoriske workshops for alle årgange, og derudover har du mulighed for at tilmelde dig gruppeforløb, som ligger placeret i et af dine ugentlige morgentræningsmoduler. 

Som Toptalent har du mulighed for at få et individuelt tilpasset forløb. Kontakt toptalent-ansvarlig Thomas Hjort for en opstartssamtale og hør mere om dine muligheder. 

Talentrejsen

Talentrejsen er et aldersrelateret mentaltræningskoncept for folkeskolens talentklasser. Alle TT-udøvere vil på deres vej møde Talentrejsen som en del af undervisningen, og har man BASIS-træning vil man også møde elementer fra Talentrejsen her.

h

Læs mere om Talentrejsen

Lina Rask

Sportspsykologisk konsulent
LR@elitesilkeborg.dk

Sportsernæring

Træn hårdt – Spis godt

 eliteSilkeborgs talenter, forældre og trænere tilbydes information om kost og væskes betydning for sundhed, almen udvikling, træning og konkurrence.

Vi tilbyder Team Danmarks basalkurser, workshops i teori og praksis samt vejledning med bred viden om sportsernæring generelt til talenter i idrætsklasser på Talent Team og eliteAkademiet samt medlemsklubber.

Herudover tilbyder eliteSilkeborg individuelt skræddersyede kurser og forløb med udøvere, forældre eller trænere til medlemsklubber efter aftale.

Vi tilbyder den enkelte udøver individuel vejledning om optimering af kost i forhold til træning. Dette tilbydes gratis til Toptalenter (Du kan søge om at blive Toptalent hos eliteSilkeborg). Øvrige talenter tilbydes ligeledes individuel vejledning – dog mod et honorar som aftales individuelt efter behov for antal vejledningssessioner.

Prisniveau ligger på 1.200 kr. for 3-4 vejledninger via et forløb.

Vores sportsdiætist Heidi Simonsen er Team Danmark godkendt underviser.

Hun er fast tilknyttet Talent Team, hvor hun underviser i sportsernæring og vejledning i idrætsundervisningen.

Udover Heidi, har vi Søren Lavrsen tilknyttet, som tilbyder individuel vejledning til TopTalenter i eliteSilkeborg.

Heidi Simonsen

Sportsdiætist

Søren Lavrsen

Sportsdiætist

eliteSilkeborg hjælper flere toptalenter igennem fokusområder som muskelopbygning, vægttab samt restitutions- og genoptræningsperioder.

Vi oplever hos eliteSilkeborg, at sportsernæring er et område, som med en indsats kan medføre stor gevinst for talenter og i træningsmiljøer. En kostvejledning kan eksempelvis omhandle optimering af dagens måltidsfordeling og indhold, muskelopbygningsfasen eller vægtreduktion.

 

eliteSilkeborg tilbyder:

  • Kurser
  • Workshops
  • Individuel vejledning til talenter
  • Praktiske madlavningsworkshop
  • Klubkurser
  • Konsulentopgaver med fokus på optimering af ernæringstilbud ved træning, træningslejre samt konkurrencer.